Selecteer een pagina

Afgelopen donderdag was ik op de Knit & Knot beurs, deze werd voor de 2e keer gehouden in de Koepelhal in Tilburg.Ik was de 1e keer ook al geweest en het viel me al gelijk op dat er veel meer mooie wolletjes waren en voor iedere portemonnee, want ik ben natuurlijk altijd op zoek naar nieuwe wol die veel mensen nog niet kennen.

Banner knit & knot beurs

Zo stond deze keer Dutch Wool Diva op de beurs, zij spint en verft haar eigen wol en heeft een sokken en spinclub waarbij je elke kwartaal een streng wol krijgt met een gratis patroon.

Ook de mooie wolletjes van Chestnut Cabin waren van de partij, ook zij spinnen en verven hun eigen wol en wat een mooie kleurtjes hadden ze bij zich.

De hele dag door kon je allerlei leuke workshops doen, van engeltjes van vilt maken tot het leren sokken breien of tunische haken. In het midden van de hal stond een lange tafel waar je gezellig kon gaan zitten om deel te nemen aan een mini-workshop of vragen stellen aan deskundigen op gebied van breien en haken.

Garen in de stand van Marijke Bongers op de Knit & Knot beurs

Zelf was ik in de kraam van Marijke & Caitlin Bongers van Eco Textile Studio te vinden, ik ben een echte fan van hun omdat zij hun garen verven met natuurlijke producten zoals meerkrap of uienschillen en waar je de liefde voor de wol in voelt. Ik heb dit keer gekozen voor een prachtige kleur roze waar ik een paar polswarmers (patroon ontworpen door Caitlin) en beenwarmers ga maken, binnenkort meer hierover.

Volgend jaar komt er een interview met Marijke & Caitlin in de creatieve community: Magie van Naald en Draad. Ik ga met ze praten over hun passie voor wol, verven, kleding en toekomstplannen. Ik heb er nu al super veel zin om hun studio waar alle magie plaats vind te bezoeken.

Wordt vervolgd…

Comments

comments