Selecteer een pagina

Ik ben altijd op zoek naar manieren om van oude kleding iets nieuws te maken. En dat doe ik vaak met oude lamswollen herentruien. Deze vervilten het allerbeste en je kunt er zoveel leuke dingen van maken.

Wat dacht je van:

  • kussens
  • wanten
  • vingerloze handschoenen
  • haarband
  • te gekke muts

Ikzelf maak er vaak een vestje van, deze kwam ik begin dit jaar tegen bij de kledingbank en ik hou van groen dus nam ik de trui mee. Ik deed de trui in de wasmachine op een hoge temperatuur (90 graden) en dat 2x. Et voila….lekker vervilt.

Van lamswollen trui tot vilten vest

 

Daarna ben ik met naald en draad aan de slag gegaan om van de trui een mooi en uniek vestje te maken. Wil je weten hoe… ?

In de Creatieve Community lees je de werkomschrijving.  Word lid van de Magie van Naald en Draad.

Ik vind het een geslaagd vestje geworden, wat lekker warm zit, en een mooie oplossing is voor een oude trui die niet meer gebruikt wordt. De komende tijd laat ik jullie meer projecten zien waarmee je oude wollen kleding een tweede leven geeft.

Dominique Struik – Magisch Team

 

 

Comments

comments