Selecteer een pagina

Het sprookje van Magie van Naald en Draad…

Ergens in een klein dorpje woont een klein meisje. Je ziet haar makkelijk over het hoofd. Want ach, het is maar een klein meisje met blonde lokken een een roze koffertje. In het kleine dorpje waar Madelief woont is iedereen druk. Druk met werken, boodschappen halen, eten koken, opruimen… gewoon met alle dagelijkse beslommeringen. En ’s avonds ploffen ze lusteloos op de bank en kijken ze tv tot ze naar bed gaan. Zo gaat het dag in, dag uit, week in, week uit, jaar in en jaar uit. Iedereen zit in de sleur van het leven.

Madelief wordt hier verdrietig van en kan het niet meer aanzien. Zij heeft het verlangen dat de mensen weer blij worden van kleine dingen. Even tijd nemen voor jezelf op de bank met een kopje thee en met de hand iets moois creëren. Genieten van het moment en het maken van een persoonlijke creatie. Voor zichzelf of om weg te geven aan iemand anders, om zo te laten weten dat je van diegenen houdt en aan ze denkt. Daarom draagt Madelief het roze koffertje bij zich. Hierin zit haar grote schat. Het koffertje is gevuld met allemaal spulletjes waarmee ze je kan betoveren. Ze kan je de tijd even laten vergeten! Zo kan het zijn dat je door de koffer van Madelief nog snel voor sluitingstijd naar de winkel moet rennen voor boodschappen, omdat je de tijd bent vergeten.

 

Wil je weten waarmee Madelief je kan betoveren? Als zij de sluiting van haar roze koffertje open maakt en de deksel van het koffertje langzaam omhoog doet, dan zie je haar schat: allemaal kleurrijke draden. Strengen garen, bolletjes wol en klosjes draad. Daarnaast liggen borduurnaalden, haaknaalden, breinaalden, spelden en een schaar. Dit zijn de ingrediënten voor het maken van de mooiste persoonlijke creatieve creaties. Even tijd voor jezelf om met hart en ziel iets moois te creëren. Voor jezelf of om weg te geven. En dat is wat Madelief wil: het creëren van krachtige creatieve verbindingen. Dat is haar gelukt! Inmiddels heeft ze met de ‘Magie van Naald en Draad’ heel veel mensen kunnen verbinden.

Zo zijn er nieuwe creatieve vriendschappen voor het leven ontstaan. Ontmoeten mensen elkaar online in de community. Daar waar ze elkaar inspireren en verder helpen als iemand even vastloopt. Ze laten aan elkaar zien wat ze voor moois maken, zodat andere leden ook weer geïnspireerd worden en er met hun eigen creativiteit weer iets unieks van maken.

Madelief wordt hier heel erg gelukkig van. Het is zo mooi om te zien wat er gemaakt wordt en om de kracht van de creatieve community te ervaren die zij heeft opgezet. Met heel veel plezier reist Madelief met haar roze koffertje door het land om mensen te betoveren en te vertellen over de kracht van de ‘Magie van Naald en Draad’. Ze ontmoet offline de creatieve leden en ze geniet van alle mooie handgemaakte creaties die ze haar laten zien. Dit is waar zij van droomde: het creëren van een positieve en krachtige Creatieve Community. Ze is dankbaar dat zoveel mensen worden betoverd door de ‘Magie van Naald en Draad’.