Selecteer een pagina

Ik vind het heerlijk om mijn uitdagingen en gestuntel met jullie te delen en om je misschien wel enthousiast te maken om eens iets nieuws op te pakken iets wat je nog niet kent of beheerst.

Nou durf ik wel te zeggen dat ik veel brei-, naai- , haak-  en borduurskills beheers, maar de drang naar steeds meer en moeilijker verdwijnt niet. Want al heb ik eenmaal een techniek onder de knie, dan verlang ik steeds opnieuw naar meer uitdaging en moeilijkere patronen en technieken om uit te proberen. Wat grappig is dat toch!

Gelukkig heb ik van mijn hobby mijn werk kunnen maken waardoor ik dan weer anderen kan helpen en enthousiast maken voor het handwerken. Alleen werkt het bij mij dan ook zo dat ik weer andere technieken en ideeën zie en die dus wil beheersen… en ja,  zo ik blijf bezig. Manlief kijkt al niet meer op van alle lopende projecten die her en der door het huis verspreid liggen zolang het maar niet midden in de woonkamer gestapeld ligt.

Doos gevuld met garen voor de Latvia van Wieke

Tijdens een van mijn internetspeurtochten vond ik een nieuwe uitdaging: de Latvian Sampler van Wieke. Twijfels, twijfels.. Zal ik het gaan doen of niet? Want ik ben ook nog met een andere mooi Faire Isle project bezig. Je snapt het natuurlijk al, het pakket is gauw besteld.  Met een nieuwe set breinaalden erbij, want deze zouden prettig zijn (en natuurlijk wil ik dit dan graag uitproberen).

Na het grote wachten op de doos die gevuld is met prachtige wol, mag ik dan eindelijk beginnen.

Deel 1: Spannend! Een boordje breien met twee rondbreien kan ik al, streepjes recht laten lopen nog niet. Kijk dat heb ik dan alweer geleerd.

Deel 2: Een patroontje inbreien, maar nu ook met drie kleuren …hmm. Na een hoop gestuntel ga ik mezelf afvragen wat ik nu toch fout doe. Ik kom tot de ontdekking dat ik  het allemaal wel weet maar dat ik enorm wordt afgeleid door wat er geschreven staat. Patroonlezen is duidelijk een dingetje voor mij. Terwijl het aflezen van de schema’s die ook bij het patroon staan het voor mij heel helder is zo begrijp ik het wel.

Verder ontdek ik dat ik minder wordt afgeleid wanneer ik het bestandje van Wieke knip en plak  zodat ik alleen de Nederlandse tekst erbij heb.

Beschrijving van de Latvia van Wieke breipennen met breisel

Deel 3: Leuk! Een lekker kort patroontje en we krijgen de belofte erbij dat de volgende weken wat intensiever gaat worden. Ik ben benieuwd.

Deel 4: Ja, we mogen weer een mooi patroontje inbreien. En…er begint me ook iets te dagen. Iets wat ik nog niet helemaal had begrepen uit de vorige beschrijvingen. Ik vond het al zo raar dat ik telkens de draad van de ene in de andere hand moest wisselen wanneer ik maar 1 kleur gebruikte. De oplossing is simpel! Gewoon 2 bollen van de zelfde kleur!  Ja logisch toch. Zo zie je maar, ook ik blijf leren!

Deel 5: Deze keer leren we een hoop technieken zoals averecht breien, hoe maak je mooie overgangen en wat te doen wanneer je een stuk moet uithalen.

Er zit ook een verrassend detail in het werk waar ik niet echt gecharmeerd van ben dus hier komt mijn eigen inbreng toch van pas en maak er maar iets anders van hoor. Zo krijg ik toch mooi een Latvian van Wieke met eigen inbreng.

Wat ik van de breinaalden vind..? Daar ben ik nog niet over uit. Ze begonnen heel stroef, ze zijn van bamboe, maar worden in gebruik al wel gladder.

Deze Latvian loopt nog 39 weken door en gaandeweg zal ik jullie op de hoogte houden. Zijn er nog meer mensen  onder ons die met een Kal of Cal meedoen en wat zijn jullie ervaringen hiermee? Laat het ons weten.

Veel creatieve groeten, Yvonne

 

Comments

comments